vakiel
ارائه خدمات حقوقي

آيا مي‌دانيد شكايت از پزشك چگونه انجام مي‌شود؟ مسئوليت‌هايي كه يك پزشك بر عهده دارد حياتي و سرنوشت‌ساز است. و اين مسئوليت‌ها گاهي ممكن است پزشكان را در تنگنا قرار دهد. وظايفي كه يك پزشك بر عهده دارد با جان انسان‌ها، سلامتي جسمي و رواني آن‌ها و حقوق و ثروت و دارايي افراد ارتباط مستقيم دارد. بنابراين لازم است پزشك در انجام وظايف و مسئوليت‌هاي خود دقت بسيار داشته باشد. اگر يك پزشك در انجام وظايف و مسئوليت‌هاي خود سهل‌انگاري كند چه اتفاقي رخ مي‌دهد؟ در ادامه به مسئله شكايت از پزشك متخلف و سهل‌انگار مي‌پردازيم.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.
منبع: شكايت از پزشك | مدارك لازم جهت شكايت از پزشكان

شكايت از پزشك

طبابت و پزشكي يكي از پيشه‌هايي است. كه رابطه مستقيمي با سلامت و بهداشت جسم و روان انسان‌ها دارد. به همين دليل اشتغال به پزشكي مسئوليت سنگين و خطيري براي پزشك به دنبال دارد. با توجه به رابطه مستقيم مسئوليت‌هاي يك پزشك با سلامت جان و روح بيمار، سهل‌انگاري وي در اقدامات پزشكي، ضررهاي غيرقابل جبراني وارد مي‌كند.

به همين دليل است كه گاهي سهل‌انگاري‌هاي يك پزشك خواه از روي عمد و خواه سهواً موجب مي‌شود كه پزشك درگير شكايات و دعاوي حقوقي و قضايي گردد. بيماراني كه به دليل اقدامات نامناسب يك پزشك متوجه ضرر شدند در نظام حقوقي ما مي‌توانند از پزشك معالج شكايت نمايند. هرچند گاهي ممكن است ضرر ايجادشده جبران‌ناپذير باشد و با شكايت مشكل به وجود آمده حل نشود.

شكايت از پزشك بابت كدام جرائم و تخلفات مي توان صورت بگيرد؟

خطاهاي پزشكي را به طور كلي مي‌توانيم به دودسته تقسيم كنيم. گاهي ممكن است تخلف و خطاي پزشكي از قبل توسط پزشك برنامه‌ريزي ‌شده باشد. در واقع تخلف از روي عمد رقم بخورد. گاهي نيز ممكن است خطاي پزشك بدون غرض اتفاق بيافتد. و به صورت سهوي و در حين حادثه‌اي رخ دهد.

قانون نيز جهت برقراري عدالت و حمايت از آسيب ديدگان جرائم و مجازات‌هايي را براي پزشكان متخلف تعيين كرده است. اما اين مجازات‌ها و جرائم با توجه به انگيزه و دليل پزشك، دفعات وقوع خطا توسط پزشك و عمدي يا سهوي بودن خطا اجرا مي‌شود. همچنين مراجع قضايي متعدد و متفاوتي وجود دارد كه به مسئله خطاي پزشكي و شكايت آسيب‌ديدگان مي‌پردازد.

مراجع قضايي صالح رسيدگي به شكايات از پزشك

اگر به علت سهل‌انگاري و خطاي پزشك در دوران معالجه دچار ضرر و خسارت شديد. مي‌توانيد براي جبران خسارت وارده از پزشك معالج، در مراجع قانوني شكايت نماييد. اما پرسش اين است براي ثبت و اقامه دعوا، بايد به كدام مرجع قضايي مراجعه كنيم؟ شما به عنوان فرد آسيب‌ديده يا نماينده قانوني‌تان با توجه به نوع و شدت عارضه ايجادشده و دليل ايجاد عارضه مي‌توانيد به مراجع صالح رسيدگي مراجعه نماييد.

مراجع صالح رسيدگي به شكايات عليه پزشكان عبارت هستند از: دادسراي جرائم پزشكي، دادسراي انتظامي سازمان نظام پزشكي، دادگاه‌هاي عمومي، شوراي حل اختلاف در مواردي كه خسارت وارده زير 5 ميليون باشد. و همچنين در برخي موارد معين مثل عدم پذيرش بيماران اورژانسي، تأسيس موسسه درماني بدون پروانه طبابت، استفاده از افراد غيرمتخصص و… مي‌توانيد جهت شكايت از پزشك به سازمان تعزيرات حكومتي مراجعه كنيد.

زمان مناسب براي شكايت از پزشك

مناسب‌ترين زمان ممكن براي اقامه دعوا عليه پزشك متخلف، بعد از ايجاد عارضه و قبل از آنكه بهبود ايجاد شود مي‌باشد. به عبارتي قبل از آنكه آثار عارضه يا آسيب وارده تحليل برود و زماني كه هنوز آثار آن چشمگير است بايد  اقدام به اقامه دعوا نمود.

اگر قصد اقامه دعوا عليه پزشك را داريد در زمان مناسب مذكور همگام با ثبت يك حساب در سامانه ثنا، مدارك مستندات لازم را جمع‌آوري نماييد. و به همراه اصل و تصوير كارت ملي و شناسنامه به مراجع ذي‌صلاح جهت اقامه دعوا عليه پزشك مراجعه نماييد. پيش‌تر مراجع ذي‌صلاح جهت رسيدگي به پرونده شكايات عليه پزشك را معرفي كرديم.

توجه داشته باشيد به دليل گستردگي و پيچيدگي پرونده شكايت از پزشك و حساسيت آن‌ها همچنين تأثير آن بر روي آبرو و آينده يك پزشك رسيدگي بر اين‌گونه پرونده‌ها با دقت انجام مي‌شود. به همين دليل مدت رسيدگي به اين پرونده‌ها در حالت معمولي تا دو ماه طول مي‌كشد.

مراحل و مدارك لازم جهت شكايت از پزشك

براي شروع فرآيند شكايت از پزشك ابتدا در سامانه ثنا يك حساب ايجاد نماييد. و مشخصات خود را در اين سامانه ثبت كنيد. سپس مدارك و مستندات لازم كه نشان‌دهنده تخلف پزشك يا كادر درمان است كه نتيجه اين تخلف ورود آسيب به شما است را جمع‌آوري نماييد. و به همراه اين مدارك، تصور و اصل مدارك هويتي خود جهت اقامه دعوا به يكي از مراجع ذي‌صلاح قضايي مراجعه نماييد. اما اين مدارك كه نشان‌دهنده تخلف پزشك يا كادر درمان است شامل موارد زير مي‌شود:

اول؛ تمامي تصاوير گرفته‌شده قبل و بعد از عمل يا اجراي درمان توسط پزشك. نظير عكس‌هاي راديولوژي يا ام آر آي و… كه بايد به صورت فيزيكي يا در لوح فشرده به مرجع قضايي ارائه شود.

دوم؛ پرونده پزشكي بيمار و نسخه‌ي درماني كه پزشك براي بيمار تجويز كرد به اضافه دفترچه درماني بيمار كه همگي اين موارد اطلاعات مهم و راهبردي را در بردارند.

سوم؛ فيش و صورتحساب‌هاي پرداخت‌شده توسط بيمار و به طور كلي تمامي تراكنش‌هاي بيمار با پزشك كه نشان‌دهنده جابه‌جايي مبالغ نامتعارف در قبال درمان است.

چهارم؛ تمامي اطلاعات و تماس‌هايي ردوبدل شده از طريق تلفن همراه، نامه، فكس و … شامل پيام‌هاي صوتي، تصويري و متني كه اطلاعات مفيدي را در خصوص حادثه در برداشته باشد.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

سؤالات متداول

جرائم پزشكان به چند دسته تقسيم مي‌شوند ؟

خطاهاي پزشكي به دودسته تقسيم مي‌شود اول؛ خطاي پزشكي از قبل توسط پزشك برنامه‌ريزي‌شده و از روي عمد باشد. دوم؛ خطاي پزشك بدون غرض و به صورت سهوي و در حين حادثه‌اي رخ دهد.

براي شكايت از پزشك به كدام مرجع قضايي مراجعه كنيم ؟

دادسراي جرائم پزشكي، دادسراي انتظامي سازمان نظام پزشكي، دادگاه‌هاي عمومي، شوراي حل اختلاف در مواردي كه خسارت وارده زير 5 ميليون باشد. و همچنين در برخي موارد معين  به سازمان تعزيرات حكومتي مراجعه كنيد.

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/6/26  ] [ ۲۰ ] [ vakiell ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 6
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب